01 Aug

Drie manieren om jouw werkplek om te toveren tot een strak gerenoveerd paleis

Een nieuw bedrijfspand op de kop getikt om daar voortaan alle werkzaamheden uit te voeren, maar dient er nog wel het een en ander aan opgeknapt te worden voordat je rustig plaats kan nemen achter je bureau? Of is het in je huidige kantoor tijd voor een frisse wind door een lekkere verbouwing te laten plaatsvinden? Natuurlijk werkt een ieder het liefst in een zo strak mogelijke werkplek; gelukkig kan je op makkelijke manieren zo fixen dat het een strak gerenoveerd plekje wordt! Ben je benieuwd welke (relatief) simpele technieken je kan toepassen? Lees dan snel met ons mee!

 

Let op de plafonds

Plafonds… ze brengen een van de grootste gedeelten van de uitstraling met zich mee. Soms bladdert de verf een beetje, of is de kleur toch niet precies wat je ervan had verwacht, en heel soms… zitten er zelfs scheuren of gaten in. Gelukkig is het opknappen van het plafond zo gepiept; je kan er bijvoorbeeld een nieuwe laag tegen aanzetten, een systeemplafond gebruiken om het plafond te vervangen of voor de nog more easy way; een likje verf en de scheuren opvullen!

 

Nieuw kleurtje doet een hoop!

Vind je het kantoor niet strak genoeg, zou je graag zien dat de uitstraling iets beter wordt? Dan kan een nieuwe kleur op de muren vaak al wonderen doen! Pak de keukenkastjes aan en maak deze donkerblauw in plaats van de verkleurde kleur die er nu op zit, en wit de muren opnieuw; of doe eens gek en geef één van de nieuwe muren een hele nieuwe kleur! Let wel: kleuren kunnen invloed hebben op werknemers; zo is bewezen dat men van groen rustig wordt, en van rood juist wat meer hyper. Het is dus goed om uit te zoeken welke kleur het handigst is voor in jullie kantoor!

 

Mirror mirror on the wall

Heb je geen zin om de handen helemaal uit de mouwen te steken en langs de bouwmarkt te moeten voor nieuwe potten verf of behang? Decoratie kan al een hoop veranderen in jullie werk-stulpje. Kijk eens of je een mooi doek kan af laten drukken, om bijvoorbeeld die oude muur mee op te frissen. Of zet een paar leuke planten neer en zorg voor een ‘urban jungle’- effect; zolang je een werknemer hebt die het leuk vindt om de plantjes water te blijven geven, lijkt dit een ontzettend geschikte oplossing!

+