07 Feb

Google reviews op je website plaatsen

Google reviews zijn beoordelingen van klanten over bedrijven die op Google zijn geplaatst. Het plaatsen van deze beoordelingen op je website kan zowel voordelen als nadelen hebben. Aan de ene kant kunnen Google reviews helpen om het vertrouwen van potentiële klanten te winnen en de online reputatie van het bedrijf te verbeteren. Aan de andere kant kunnen slechte beoordelingen het vertrouwen van potentiële klanten ondermijnen en de reputatie van het bedrijf schaden. Het is belangrijk om te beslissen of het plaatsen van Google reviews op je website geschikt is voor jouw bedrijf en om te werken aan het verbeteren van je online reputatie.

Waarom Google reviews op je website plaatsen?

Google reviews zijn een effectieve manier om het vertrouwen van potentiële klanten te winnen en de online reputatie van je bedrijf te verbeteren. Hier zijn enkele redenen waarom je Google reviews op je website zou kunnen plaatsen:

 1. Vertrouwen van potentiële klanten vergroten: Google reviews zijn beoordelingen van echte klanten die kunnen helpen om het vertrouwen van potentiële klanten te vergroten. Het lezen van positieve beoordelingen van andere klanten kan helpen om vertrouwen te krijgen in het bedrijf en de kwaliteit van de producten of diensten.
 2. Online reputatie verbeteren: Het verzamelen van positieve beoordelingen op Google kan helpen bij het verbeteren van de online reputatie van je bedrijf. Slechte beoordelingen kunnen een negatieve invloed hebben op je online reputatie, dus het is belangrijk om te werken aan het verbeteren van je beoordelingen.
 3. Zoekresultaten verbeteren: Google reviews kunnen helpen bij het verbeteren van de zoekresultaten van je bedrijf op Google. Als je bedrijf een hogere beoordeling heeft, kan dit ertoe leiden dat het hoger wordt gerankt in zoekresultaten.
 4. Klanttevredenheid meten: Google reviews kunnen helpen bij het meten van de klanttevredenheid. Slechte beoordelingen kunnen aangeven dat er verbeteringen nodig zijn in de producten of diensten van het bedrijf.
 5. Leads genereren: Het verzamelen van positieve beoordelingen kan leiden tot meer leads voor je bedrijf. Als potentiële klanten zien dat het bedrijf positieve beoordelingen heeft, zijn ze waarschijnlijker geneigd om met het bedrijf in zee te gaan.

In het algemeen zijn Google reviews een nuttige tool voor het verbeteren van de online reputatie van je bedrijf en het vergroten van het vertrouwen van potentiële klanten. Het is belangrijk om te beslissen of het plaatsen van Google reviews op je website geschikt is voor jouw bedrijf en om te werken aan het verbeteren van je online reputatie.

Google review website stappenplan/opties 

Google reviews zijn een krachtige manier om feedback te verzamelen over uw producten of diensten. Hieronder vindt u een stappenplan voor het maken van de beste gebruik van deze functie:

 1. Zorg ervoor dat u een Google My Business-account heeft en uw bedrijfsgegevens heeft geüpdatet.
 2. Maak uw klanten attent op de mogelijkheid om uw bedrijf op Google te beoordelen. Dit kan bijvoorbeeld door het opnemen van een link op uw website of door het verzenden van een e-mail naar uw klanten.
 3. Reageer op beoordelingen, zowel positieve als negatieve. Bedank uw klanten voor positieve beoordelingen en bied excuses aan voor negatieve beoordelingen en bied indien mogelijk oplossingen aan.
 4. Maak gebruik van de beoordelingen om uw bedrijf en uw producten of diensten te verbeteren.

Er zijn verschillende opties om Google beoordelingen te beheren en te verbeteren, waaronder:

 1. Responderen op beoordelingen: Het is belangrijk om zowel positieve als negatieve beoordelingen te beantwoorden en zo uw klanttevredenheid te verhogen.
 2. Beoordelingen beheren: Met hulp van tools zoals Google's Beoordelingsbeheer kunt u beoordelingen eenvoudig bekijken en beheren, zodat u in staat bent om snel te reageren.
 3. Beoordelingen verbeteren: Door uw producten of diensten te verbeteren op basis van beoordelingen en feedback, kunt u ervoor zorgen dat uw klanten tevreden zijn en uw online reputatie verbeteren.

In het algemeen zijn Google beoordelingen een belangrijk onderdeel van uw online aanwezigheid en moeten ze worden opgenomen in uw algemene marketingstrategie.

+